060/33-33-295
060/33-33-295
060/33-33-295

Čišćenje Aluminijumske Stolarije

Za idealno čišćenje, bez napora, trebate brisati prašinu na prozorima najmanje svaka dva ili tri meseca , ali mnogo toga zavisi i od mesta u kome se nalazi vaš dom. Ako živite u gradu , u prometnom području, znaćete da se smog širi svuda i stvara čestice koje se zadržavaju na prozorima. Ako se ne uklanja stalno, može prouzrokovati nepopravljivu štetu na prozorima i zbog toga čišćenje bi trebalo biti češće, barem jednom mesečno . Što se tiče enterijera, kuhinjski prozori su oni kojima je potrebna veća pažnja, jer ih napadaju para i masnoće prouzrokovana kuvanjem hrane.

Za održavanje aluminijumskih okvira postoji mnogo proizvoda, ali ako ih nemate kod kuće ili se ne želite oslanjati na hemiju, možete koristitii jeftina i efikasna prirodna rešenja:
-Marseille sapun
-Belo vinsko sirće
-Voda
-Soda bikarbona
Pratite tačku po tačku kako tretirati aluminijumske prozore i vrata, kako bi uvek ostali kao novi.
 

Kako očistiti bijeli aluminijski okvir

Pravilo koje se odnosi na sve tipove prozora, kao što su okviri prozora , vrata, rolete, prvi je korak neophodan za uklanjanje prašine i omekšavanje nakupljene nečistoće. Uradite ovo:
1. korak: Uklonite prašinu
1. Napunite posudu sa vodom toplom (nikad toplo)
2. Površine vlažite krpom i ostavite nekoliko minuta
3. Dobro ide svuda i, ako je prljavštine obilno, često menja vodu u posudi.
S ovom prvom intervencijom uklonićete svu prašinu i dobar deo nakupljene prljavštine. Na teškim mestima si pomozite starom četkicom za zube (nikad je ne bacajte) ili posebnom četkom ; za uglove i pukotine dovoljan je čačkalica koja se koristi delikatno u blizini zaptivača, delikatnijih elemenata strukture. Sa usisavačem eliminiše ostatke prljavštine uklonjene sa uglova i pukotina.
Korak 2: Dubinsko čišćenje Za dublje čišćenje:
1. Rastopite kašiku marseljevog sapuna u litru vruće vode
2. Svaku površinu prekrijte krpom od mikrovlakana .
3. Otrljajte, isperite i osušite novinama ili staklenom krpom.

Kako očistiti obojene aluminijumske okvire bez oštećenja

U okviri prozora oslikani su delikatna i zahtevaju veću pažnju. Ne koristite oštre ili šiljaste alate kao što su noževi, metalne lopatice ili uši, abrazivne sunđere ili agresivna hemijska sredstva za čišćenje koja mogu uticati i raznijeti boju. Evo slijedećih koraka za čišćenje obojanih aluminijskih okvira bez oštećenja
1. Očistite toplom vodom i vlažnom krpom i sledite isti postupak za sve vrste prozora.
2. Otopite dve kašike sode bikarbone u litri vruće vode
3. Nežno protrljajte mekom krpom
4. Za tvrdoglavu prljavštinu ponovite korak nekoliko puta
5. Ne treba isprati. Osušite čistom staklenom krpom
Što se tiče zaptivača, uvek je bolje pustiti ih da se osuše bez trljanja. Ako nemate bikarbonat na raspolaganju , možete ga zameniti Marseillom , ali morate isprati, jer može ostaviti glazuru.

Okvirani aluminijski okviri

U aluminijumski prozori obojena , vrlo prljav jer su napolju ili u kuhinji, možete ih tretirati sa vodom i soda bikarbona , stvarajući " PAP " da se primeni na masne mrlje i druge mrlje. Za neobojene prozore i vrata dodajte jednu ili dve kašike belog vinskog sirćeta , sa velikom snagom odmašćivanja. L ' sirće je takođe odlična protiv krečnjak , koristite ga posebno na mrlje ostavili čestim kišama i leti. Nakon što uklonite mrlje i naslage, očistite sve vrućom vodom i sodom bikarbonom i osušite staklenom krpom .

Kako očistiti aluminijske kapke od prašine

Čišćenje kapka je uvek nezgodan posao, imajući u vidu njihov spoljašnji položaj. Evo detaljnog uputstva za temeljno čišćenje:
1. Bocu u spreju napunite vodom i sodom bikarbonom, vodom ili belim sirćetom
2. Navlažite meku metlu od čekinja (koja je čista) i obrišite unutra i van roletne
3. Otopite dve kašike sode bikarbone u litri vruće vode i uobičajenoj krpi od mikrovlakana.
4. Za čišćenje pramenova postoje posebne rukavice / krpa, ali ako ih nemate, možete ih popraviti presavijenim kartonom, naduvanim u plastičnu kesicu i prekrivenim starim frotirima.
5. Nije potrebno ispiranje, dok za sušenje koristite suvu krpu ili čarapu.

Kako očistiti obojene rolete od aluminijuma

Sloj boje je osjetljiv, čak ni obojene aluminijumske rolete ne smiju biti tretirane agresivnim proizvodima ili neprikladnim alatima. Proces čišćenja je uvek isti, a koje promene su proizvodi . Alkohol i sirće se ne preporučuju za sve vrste boja, kako ne biste preuzeli nepotrebne rizike, uvek se oslonite na klasični Marseille sapun ili sodu bikarbonu . Obojica su proizvodi delikatna i veoma efikasna u čvrste prljavštine, sa jedinom razlikom da je Marsej zahteva ispiranje , sa bikarbonat nije potrebno. U kapci su neprijatne da se očiste sa rastvorom vode tople , a pečenje soda može napraviti tranziciju u najmanju ruku, i nije jeftin.

Kako očistiti obojena aluminijumska vrata

Čak i aluminijumska vrata , koja su spoljna ili postavljena unutar stana, moraju se tretirati kao svi aluminijumski prozori . Oni su jednostavni za čišćenje čak i sa prirodnim ili osetljive proizvode. Nikada ne koristite agresivna sredstva za čišćenje ili rastvarače.
1. Za uklanjanje prašine koristite krpu natopljenu rastvorom tople vode i sode bikarbone  (ili Marseille)
2. Za masne mrlje koje ostaju ruke odraslih i dece, pomešajte šolju belog sirćeta sa kašičicom deterdženta za pranje sudova (za pranje ruku) u oko litru vruće vode
3. Sa spužve Soft, ne-abrazivna, trljati celu površinu, ide preko nekoliko puta na mestima gde postoje otisci prstiju ili više očigledne mrlje ili tvrdoglav
4. Isperite toplom vodom i ponovite postupak ako je potrebno
5. Osušite krpom
Za postizanje odličnih rezultata potreban vam je samo strpljenje i mast za laktove, bez drastičnih intervencija koje bi mogle nepopravljivo uništiti potporu.

Kako polirati aluminijske ramove

Za sjajan i jednoličan završetak, nakon pranja i sušenja prozora, bilo da se radi o učvršćenjima, vratima ili kapcima, možete koristiti različite metode. Ako više volite proizvode koji su spremni za upotrebu, na tržištu možete pronaći sve vrste, čak i pogodne ili specifične za aluminijum. Još domaća, ali zaista efikasna metoda je mešavina alkohola i prirodnog ulja . Odličan proizvod je laneno ulje , koje se koristi vlažnom krpom , u malim količinama po celoj površini koju treba obraditi. Ako ste imali sreće da uživaju u toplinu drveta vatre, mešati sve " laneno ulje od pepela , dovoljno da stvori neku vrstu krema, koji se primenjuju sa suvom krpom. L ' laneno ulje , koja se često koristi za nijansi drveta prirodnog, pored toga što je poliranje , stvara zaštitni sloj protiv atmosferskih agenasa. Iz tog razloga su pogodna za aluminijumska vrata i kapke .

Kako oživjeti boju aluminijumskih okvira

Vremenom, da li su prozori postali neprozirni ? To se često dešava zbog izloženosti suncu i vetru ili zbog lošeg održavanja . Prljavština i prašina, ako se ne uklone, tokom vremena se lepe na površine, uklone sjaj i matiraju čak i najsjajnije nanose. Da biste rešili problem, održavajte aluminijske okvire uvek čistima, uz brzo, ali često čišćenje. Na ovaj način ćete izbeći neželjeni mat efekat, koji je tako „star“. U voskovi specifikacije za okvire važe i jednostavan za korišćenje, ali ako želite da sačuvate odmaralište na jednostavan lanenog ulja , kao što smo videli, ne samo sija i obasjava boju, ali i deluje kao zaštitna barijera protiv agresije vremena i atmosferska sredstva. Raširite je u vrlo malim količinama , suvom krpom, vodeći računa da ne ostanu kaplje, posebno u uglovima i između zaptivača. Još jedan poslednji savet: proizvodi za domaćinstvo su efikasni, prirodni i bezbedni, ali ako imate bilo kakvih nedoumica, isprobajte ih prvo u tački skrivenoj od pogleda. Ako želite više informacija o tome, pročitajte vodič o tome kako polirati okvire od mat aluminijuma .

Start typing and press Enter to search

Call Now Button