060/33-33-295
060/33-33-295
060/33-33-295

Čišćenje PVC prozora: priprema

Započnite stavljanjem rukavica i sipajte vruću vodu u dve kante. U prvu dodajte nekoliko kapi  višenamenskog deterdženta. Upozorenje: Savetujem vam da ne koristite posebne deterdžente za prozore ili staklo jer u većini slučajeva ostavljaju tragove na staklu

Brisanje krpom

Uzmite krpu mikrofibera i, nakon potapanja u vodi, iscedite je temeljno. Ovo će služiti za vlaženje celog okvira prozora  i uklanjanje prašine koja se taloži na okviru prozora.

Očistite sve oko prozora

Ne zaboravite da je za održavanje ispravnog rada okvira potrebno ukloniti prašinu čak i tamo gde nije vidljiva, kao što je profil ili okov . Da biste to učinili, otvorite prozor i unutrašnje delove okvira i vrata, šarke i okove trljajte krpom namočenom u vodi.

Uklonite prljavštinu sunđerom

U slučaju tvrdokorne prljavštine , uzmite sundjer sa hrapavom površinom (poput one koju koristite za pranje posuđa), navlažite je potapajući je u kantu punu vode i snažno trljajte dok ne uklonite prašinu.

Koristite strugač za uklanjanje ostataka

Ako na prozoru ima ostataka lepka, pričekajte da se sve omekša i onda koristite stakleni strugač da skinete lepak.

Ispiranje

Pa, sada kada ste uklonili sloj površinske prljavštine, vreme je da isperite prozor . Navlažite meku (čistu) krpu potapajući je u kantu i temeljno isperite sve delove okvira prozora. Ne zaboravite da uklonite ostatak deterdženta posebno na staklu, jer ako dođe u kontakt sa sunčevim zracima, rizikujete oksidaciju i trajna oštećenja prozora.

Osušite prozore

Za sušenje prozora morate koristiti brisač vetrobranskog stakla. Krenite od gornje leve strane i pravite horizontalne pokrete , a zatim kružne.

Čišćenje PVC prozora: često postavljana pitanja

Pa, bilo je prilično jednostavno, zar ne? U ovom odeljku, s druge strane, želeo bih da odgovorim na sva pitanja koja mi se postavljaju o čišćenju PVC prozora. Počnimo!

Koliko često treba čistiti PVC prozor?

Ne postoji univerzalni odgovor: ako živite na prvom spratu u prometnoj ulici, sigurno će vam trebati češće čišćenje od onih, na primer, na selu. Međutim, moj savet je da temeljno čišćenje uradite najmanje dva puta godišnje. To će sprečiti da prašina , čestice ispušnih gasova i drugi elementi oštete okvir prozora.

Koji deterdžent preporučujete i koji savetujete?

Dakle, bez ikakve sumnje ne preporučujem upotrebu agresivnih hemikalija, kao što su rastvarači , alkohol , kiseline , rastvarači protiv rđe, deterdženti koji sadrže hlor ili hlorovodoničnu kiselinu. Ova hemikalije mogu nagrizati površinu okvira i prouzrokovati nepopravljivu štetu.

Start typing and press Enter to search

Call Now Button